Adviseur

Adviseur en controller – altijd online inzicht

Eén plus één is meer dan twee. Oneplusone is in control.

De adviseur 2.0 is niet meer de boekhouder, maar de controller en adviseur (analyse/care/cure). Met mijn ervaring als controller weet ik wat er speelt in een bedrijf en heb mijn leven lang de financiële winkel altijd op orde gehouden.

Weet wat er speelt. Van bedrijfsvoering tot de belegde broodjes.

  • Vertaalt cijfers naar Jip- en Janneke-taal
  • Bouwt een brug tussen getal en harde realiteit
  • Rotterdamse inborst: niet lullen, maar poetsen en zonder wrijving geen glans
  • Betrouwbaar en integer

De grote inspirator van Alex Mannens (1961, Rotterdam) is Chriet Titulaer († 2017).  Chriet zijn levensmotto was mensen verwonderen op televisie over nieuwe gadgets en uitvindingen vanuit de wetenschappelijke wereld in zijn programma Wondere Wereld. Zo introduceerde hij – bij wijze van grap – de eerste mobiele telefoon op de fiets…
Dit is het motto dat Alex altijd voor ogen heeft, mensen verwonderen met informatie en rapporten over bedrijven en ontwikkelingen over het brede spectrum van financiën, belastingen en management control. In 2008 is Oneplusone gestart vanuit Harderwijk, voornamelijk werkzaam in de vastgoedsector en de scope op financial controlling en belastingaangiften.
In de afgelopen jaren is de business van Oneplusone ontwikkeld naar controlling- en advieskantoor en sinds 2020 gevestigd in ’t Harde (net onder Zwolle).

Onze werkwijze

Oneplusone werkt met de modernste cloud software, waarbij efficiency, informatievoorziening en online samenwerken centraal staan. We zijn gecertificeerd voor implementatie van Exact producten, gecertificeerd Cloud Accountant en branche specialist voor handels, productie en dienstverlenende bedrijven. Hiertoe kunnen wij ook het applicatiebeheer verzorgen.

Vanuit de basis administratie hebben wij koppelingen met Visionplanner (Management Accounting, Jaarrekeningen), Nextens (IB, VPB aangiften), belastingdienst (OB en LB aangiften) en de Kamer van Koophandel. Wij noemen dit de cijferfabriek omdat hier alles wordt georganiseerd en vastgelegd zodat cijfers per onderdeel voor de ondernemer beschikbaar is. De verwerking van gegevens is op een hoog niveau georganiseerd, middels bankkoppelingen, E facturering, elektronische verwerking van inkoopfacturen en zelfs elektronische goedkeuring van inkoopfacturen. Dit proces wordt gecontroleerd en verzorgd om tijdige en juiste management informatie te verstrekken over Omzet ontwikkeling, debiteuren en crediteuren, werkkapitaal, liquiditeiten en resultaten per periode of jaar. Zo brengen wij de ondernemer continu In Control.

Het begint met een goed gesprek

Wij zijn niet van quick win situaties. Dit noemen we brandjes blussen en leidt niet tot het gewenste resultaat van “In Control” komen. Onderliggende problemen moeten benoemd kunnen worden om een totaalbeeld te krijgen van het bedrijf en wat de verwachtingen zijn ten aanzien van gewenste veranderingen/verbeteringen. Wij hebben daar een beproefde methode voor die bij onze klanten veel resultaten hebben opgeleverd, waardoor onze visie van One Plus One is more than Two ook meer resultaat heeft opgeleverd ! Een eerste start is het invullen van de In Control scan, u krijgt een uitgebreid rapport over mogelijke verbeteringen, zie hier.


Basis van samenwerken

Wij willen graag voor de samenwerking duidelijk de verwachtingen van de samenwerking met elkaar afstemmen, dan kan daar geen misverstand over bestaan. Dat hebben we hiernaast grafisch weergegeven. Wij kunnen het heel simpel houden waarbij u zelf veel gegevens invoert of het kan volledig worden uitbesteed met veel KPI cockpits die u regelmatig wil blijven monitoren. Dit kan bestaan uit de verkooporders intake in een week tot het percentage op tijd uitgeleverde orders. Maar ook tekorten op financieel vlak komen in beeld.


De toekomst van Oneplusone

Wij zitten nooit stil en willen graag voorop lopen in nieuwe ontwikkelingen op het gebied van management accounting en control. Het beroep van financieel adviseur is al geëvolueerd naar een adviseur 2.0 waarbij naast de standaard diensten (boekhouding / belastingaangiften), services worden uitgebreid met diensten als het gebruik van smart data tools, financiële en operationele projecties en marketing evaluaties. Wij staan regelmatig in de keuken van software ontwikkelaars en denken veel mee met nieuwe producten of diensten. En dit gebeurt uiteraard met online software die aan elkaar gekoppeld zijn.

Oneplusone heeft in 2020 een intensief begeleidingstraject gevolgd waarbij het gehele IT landschap van Oneplusone is geëvolueerd tot een geïntegreerde cijferproductie straat. De klanten van Oneplusone profiteren daarvan doordat de doorlooptijd van rapporten of aangiften sneller beschikbaar zijn.